Om oss och vår Seglarskola

Certifierad seglarskola 2019-2021

 Välkommen till en seglarskola där alla får lära sig segling efter egen förmåga.

Värmdö Jolleseglare är Värmdölandets enda aktiva seglingsklubb. Vi har utbildat barn & ungdomar och ordnat kappseglingar sedan 1995. Våra instruktörer är hängivna seglare som arbetar enligt vårt motto:

Segling hos VJS ska vara roligt och tryggt!

Vi levererar kvalité och trygghet. Vår seglarskola är SSF certifierad vilket bland annat innebär att alla ledare är utbildade och uppfyller SSF krav. Alla seglare är olycksfallsförsäkrade.

Vi ger alla barn och ungdomar från 5 år och uppåt en möjlighet att lära sig att segla. För de som är gamla nog att segla optimist (8 år) eller C55 (10 år) kräver vi att de ska kunna simma 200 meter, men för de yngsta är det inget krav då de bär flytväst så fort vi närmar oss vattnet.

Under sommarens seglarskoleveckor seglar vi framför allt Optimist och C55. Eleverna delas in i små grupper där de får undervisning som passar deras kunskap och mognad bäst. De allra yngsta, våra Sjöpiggebarn får en kul introduktion till vatten och segling.

Många av våra deltagare får inte nog av segling under sommarkursen och väljer därför att fortsätta under hösten i vår löpande verksamhet där målsättningen är att erbjuda medlemmarna en glädjefylld, kamratlig och utvecklande idrottsgemenskap.

Kontakta gärna seglarskola@jolleseglarna.se vid frågor

Anmälan är bindande och kan endast avbokas vid uppvisande av läkarintyg. Vid ändringar av anmälan tas det ut en admin avgift på 150 SEK.

Anmälan

Anmälan sker via vår webbshop. Följ denna länken eller tryck på ”shop” längst upp på sidan. Lagersaldo visar antal lediga platser. Genom att anmäla dig till en kurs så blir du automatiskt medlem under året.

Kursutbud

Sjöpigge, 5-8 år

Här får de yngsta barnen närma sig vatten och segling på ett lekfullt vis. På vattnet tar vi oss gemensamt fram i motor- och segelbåt. Vi pratar och leker kring temat sjövett och allemansrätt.

Kursen omfattar 4 halvdagar, måndag – torsdag där man väljer förmiddag eller eftermiddag.

Optimistjolle, från 8 år

Kursen riktar sig till både nybörjare och fortsättare där vi tillämpar gruppindelning beroende på kunskapsnivå. Här lär vi ut sjövett och seglingsteknik för enmansbåt, men framförallt har vi roligt tillsammans. Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar om inte annat anges.

C55, från 10 år

För dig som är för stor för optimisten, är nybörjare eller fortsättare som vill segla större båt. Vi är 3 elever per båt med en instruktör. Perfekt för dig som vill segla tillsammans med andra. En båt Värmdö Jolleseglare är mycket stolta över! Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar om inte annat anges.

Vuxensegling, för dom som känner sig vuxna

En helg för vuxna nybörjare att utveckla sina seglingsfärdigheter. Vi seglar med C55or med 3 personer i vardera båt. I våra 5 båtar har vi plats för 3 personer i varje båt. Instruktörer finns på plats i hamn och i följebåt. Målet är att bli en tryggare och snabbare seglare.

Kursen pågår i två dagar mellan kl 10 – 16.