Om oss och vår Seglarskola

Certifierad seglarskola 2019-2021

 Välkommen till en seglarskola där alla får lära sig segling efter egen förmåga.

Värmdö Jolleseglare är Värmdölandets enda aktiva seglingsklubb. Vi har utbildat barn & ungdomar och ordnat kappseglingar sedan 1995. Våra instruktörer är hängivna seglare som arbetar enligt vårt motto:

Segling hos VJS ska vara roligt och tryggt!

Vi levererar kvalité och trygghet. Vår seglarskola är SSF certifierad vilket bland annat innebär att alla ledare är utbildade och uppfyller SSF krav. Alla seglare är genom oss olycksfallsförsäkrade.

Vi ger alla barn och ungdomar från 5 år och uppåt en möjlighet att lära sig att segla. För de som är gamla nog att segla optimist (8 år) eller C55 (10 år) kräver vi att de ska kunna simma 200 meter, men för de yngsta är det inget krav då de bär flytväst så fort vi närmar oss vattnet.

Under sommarens seglarskoleveckor seglar vi framför allt Optimist och C55. Eleverna delas in i små grupper där de får undervisning som passar deras kunskap och mognad bäst. De allra yngsta, våra Sjöpiggebarn får en kul introduktion till vatten och segling.

Många av våra deltagare får inte nog av segling under sommarkursen och väljer därför att fortsätta under hösten i vår löpande verksamhet där målsättningen är att erbjuda medlemmarna en glädjefylld, kamratlig och utvecklande idrottsgemenskap.

Kontakta gärna seglarskola@jolleseglarna.se vid frågor

Trots den stundande pandemin planerar vi att hålla seglarskolan enligt plan, men med extra fokus på att förhindra smittspridning. Vi följer myndigheters rekommendationer och har nära kontakt med kommun och idrottsförbund för att säkerställa hög säkerhet. Skulle vi behöva ställa in en eller flera kurser av någon anledning återbetalas hela anmälningsavgiften.

Anmälan

Anmälan sker via vår webbshop. Följ denna länken eller tryck på ”shop” längst upp på sidan. Lagersaldo visar antal lediga platser.

Kursutbud

Sjöpigge, 5-8 år

Här får de yngsta barnen närma sig vatten och segling på ett lekfullt vis. På vattnet tar vi oss gemensamt fram i motor- och segelbåt. Vi pratar och leker kring temat sjövett och allemansrätt.

Kursen omfattar 4 halvdagar. Max 12 elever per kurstillfälle.

Pris 950 kr inkl medlemsavgift för 2022

Optimistjolle, från 8 år

Kursen riktar sig till både nybörjare och fortsättare där vi tillämpar gruppindelning beroende på kunskapsnivå. Här lär vi ut sjövett och seglingsteknik för enmansbåt, men framförallt har vi roligt tillsammans. Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar. Max 18 elever per kurstillfälle.

Pris 2650 kr inkl medlemsavgift för 2022

C55, från 10 år

För dig som är för stor för optimisten, är nybörjare eller fortsättare som vill segla större båt. Vi är 3 elever per båt med en instruktör. Perfekt för dig som vill segla tillsammans med andra. En båt Värmdö Jolleseglare är mycket stolta över! Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar. Max 9 elever per kurstillfälle.

Pris 2650 kr inkl medlemsavgift för 2022

Program 2022

Vecka 25 och 26

  • Sjöpigge Förmiddag, 9:00 – 12:00 (måndag till torsdag)
  • Sjöpigge Eftermiddag, 13:00 – 16:00 (måndag till torsdag)
  • Optimist Heldag, 9:00 – 16:00 (måndag till fredag*)
  • C55 Heldag, 9:00 – 16:00 (måndag till fredag*)

*OBS! För Optimist och C55 är v25 endast 4 dagar och avslutas på torsdagen pga midsommarafton.