Shopen

C55

För dig som minst 10 år, är för stor för optimisten, är nybörjare eller fortsättare som vill segla större båt. Våra instruktörer leder utbildningen och vi är 2-3 elever per båt. Perfekt för dig som vill segla tillsammans med andra. C55 är en båt som vi på Värmdö Jolleseglare är mycket stolta över! Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar förutom vecka 25 där vi seglar 4 dagar med uppehåll för midsommar.

Optimist

Kursen riktar sig till dig som är minst 8 år, nybörjare eller fortsättare där vi tillämpar gruppindelning beroende på kunskapsnivå. Här lär vi ut sjövett och seglingsteknik för enmansbåt, men framförallt har vi roligt tillsammans. Ett krav för att deltaga är att man kan simma minst 200 m.

Kursen omfattar 5 heldagar förutom vecka 25 där vi seglar 4 dagar med uppehåll för midsommar.

Sjöpigge

Här får de yngsta barnen närma sig vatten och segling på ett lekfullt vis. På vattnet tar vi oss gemensamt fram i motor- och segelbåt. Vi pratar och leker kring temat sjövett och allemansrätt.

Kursen omfattar 4 halvdagar.

Övriga kurser

Träningsgrupper

För dig som vill utveckla seglingen ytterligare, kanske utöva segling som en sport och bli en aktiv del av Värmdö Jolleseglare så har vi träningskvällar under hösten. Här möter man likasinnade och utmanar varandra för att bli bättre. Träningspassen annordnas av våra instruktörer som är med för att hjälpa dig utveckla din segling.

Medlemskap

Ett medlemskap hos oss betyder allt för vår verksamhet. Värmdö Jolleseglare är en ideel förening som verkar för att ge möjligheten för fler att komma ut på sjön, och för dom som vill storsatsa inom seglingssporten. Ett medlemskap innebär följande;

– Du stödjer Värmdös egna seglarklubb och det ideella arbetet

– Du får inbjudningar att delta i våra särskilda event, såsom familjeseglingar

– Du får vara med att bestämma hur det fortsatta arbetet i klubben ska utformas

– Försäkring via Svenska Seglarförbundet som gäller vid deltagande av alla aktiviteter, även vid deltagande i regattor under Värmdö Jolleseglares klubbnamn.